Onderhoud

 

Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren wordt de levensduur van uw rieten dak aanzienlijk verlengd. Hierdoor heeft u langer plezier van uw rieten dak en hoeft u minder snel het hele dak te vernieuwen. Mos-, algenvorming, kleine scheurtjes, storm- of vogelschade stellen weinig voor maar kunnen uitgroeien tot een groter probleem waardoor u meer geld kwijt bent aan een reparatie of grote onderhoudsbeurt.

Jaarlijks onderhoud aan uw rieten dak heeft een preventieve werking. Een kleine investering in het preventief onderhouden van uw rieten dak verlengt aanzienlijk de levensduur van uw dak.
Desgewenst kunt u een onderhoudscontract aanvragen waarbij wij periodiek uw rieten dak komen inspecteren. Tijdens het onderhoud kunnen wij dan het dak mos en algen vrij maken. (Zie de foto links.) De mogelijkheid is ook aanwezig om plaatselijke schade door storm en vogels te herstellen. De geconstateerde schade zal altijd in overleg met u wel/ niet gerepareerd worden.

Een open haard in een huis met een rieten dak is geen enkel probleem. Wel is het belangrijk jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. U kunt dit het beste laten doen door een erkende rietdekker, zij hebben de geschikte materialen om uw rieten dak te betreden.
Indien u een schoorsteen heeft in een huis met een rieten dak is het raadzaam een vonkenvanger rondom de schoorsteen aan te brengen. Een vonkenvanger zorgt ervoor dat roetdeeltjes die uit uw schoorsteen komen worden gedoofd. Voor advies, vragen, laten vegen van uw schoorsteen of het plaatsen van een vonkenvanger kunt u altijd met Rietdekkersbedrijf Eiland contact opnemen.

OFFERTE AANVRAGEN

Wenst u meer informatie over onze diensten of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN