Riet

 

Rietdekkersbedrijf E. Eiland uit Epe maakt gebruik van kwaliteit riet. Hiermee bedoelen we dat we alleen riet gebruiken dat uitermate geschikt is om als dakriet te dienen. Dit riet moet afkomstig zijn uit gematigde streken, en gegroeid zijn met de voeten in zoet, arm water. Zulk riet is taai, glad en onbeschadigd.

In Nederland komt riet oorspronkelijk veel uit Friesland, waar veel meren zijn. Maar ook rondom het IJsselmeer, de diverse plassengebieden en Giethoorn is veel riet te vinden. Bekend Nederlands riet is Kalenberger riet en Wieden riet. Deze rietsoorten danken hun naam aan de omgeving waar zij vandaan komen, Kalenberg en de Wieden (Overijssel).
Ook wordt er de laatste jaren steeds meer riet geïmporteerd uit andere landen als Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Turkije. De ervaring van rietdekkersbedrijf E. Eiland is dat de meeste van deze rietsoorten kwalitatief onder doen voor Nederlands riet.

Bij de verschillende rietsoorten kunt u kiezen voor fijn of grof riet. De keuze tussen fijn en grof riet is niet makkelijk. De keuze heeft invloed op het resultaat van uw rieten dak. Fijne riet zorgt voor een nettere afwerking na het dekken. Alleen voor een duurzaam dak is grof riet beter. Dit riet ademt meer en slaat minder gauw dicht waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd.

Afhankelijk van wat u wilt en welke details in het dak worden verwerkt kan rietdekkersbedrijf E. Eiland u helpen een juiste rietsoort te kiezen dat bij uw dak en wensen past. Wilt u vrijblijvend meer informatie, neem hiervoor gerust contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN

Wenst u meer informatie over onze diensten of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN